.

Thursday, August 18, 2011

Kenapa Aku Jarang Post?

Salam korang semua yang aku rindui 
ceh.. ayat best. Karangan budak sekolah.

Mesti korang pikir kenapa aku tak udate apa-apa pun pasal diri sendiri kan? Kan? Kan? Kan?
Alaaaa ngaku jerlah. Mesti korang tak puas hati kenapa aku tak post apa-apa pun. Kata rindu bagai, tapi haprak. Takde benda pun. Ngeh. 

Okay kita ramai-ramai kena salahkan Abe Mark yang buat facebook sebab sekarang ni semua benda di-update kat Facebook. Lagik senang kan? Hahaha.

Salahkan Abe Mark Yeah!

Saje nak tunjuk gambar gomok kat korang biar korang rasa happy sebab aku masih tak berubah. Ngeh.

Okay la, aku terpaksa ngaku kenapa aku jarang post something kat blog ini adalah kerana aku..
jeng jeng jeng
ada blog sendiri.
Hahaha


err yup.
Sebab tu aku jarang post something kat sini. 
Sorry korang T___T

Tapi aku wat blog aku private and banyak benda emo la. Hahaha 
So sesiapa yang berminat datang la melawat Si Pelik ni. 

Ngeh. 

Takpe. Bila berkemungkinan aku kan post something kat sini jugak. Don't worry. 

Aku rindu korang so sila jaga diri.
Hingga satu saat nanti. Kita berjumpa kembali. :)

Selamat berpuasa and jangan lupa menambah ibadah :)

Aki

Monday, May 9, 2011

Da tamat 2nd year kat U..... ade setaun lg....

salam...........
korg sume pe kabo???? da lame fiqa x jenguk blog nie...... mklmla,,, kat rmh sewa fiqa xde wifi.... kdg2x on9 gna bb housmate je.......

x sangka kan,,,da dua taun kita bljr kat u....rase cam smlm je baru abis bljr kat matrik..... kenang kat matrik sukar utk d lupakan..... stahun kita kat matrik pahang,,,bnyk sgt pengalamn........ kls kita yg selalu hapenning,,, dlm kuliah pun,,kita la yg pling menonjol......hehehheee........

7 mei last paper fiqa utk sem 4 a.k.a second year.... cti 4 bln nie,,,fiqa kna p practikal slame 2 bln..... sbut pasi tmpt pactikal,,,kecian baca story ecah.....sabo la chah..... fiqa pom,,,4 tmpt fiqa mntk.... fiqa mntk kat Ain Medicare kat Pengkaln chepa,,, reply letter yg fiqa dpt,,,DUKACITA,,sbb da penuh,,, fiqa mntk hospital kb,,dia call ckp x ambk bdk kimia.... fiqa mntk jabatan alam sekitar kelantan,, dukacita jgk..... last2x yg kekempat nie,,,abah fiqa p mntk sendiri kat lembaga kenaf dan tembakau negara at kubang kerian....2 pun sbb ade kwn abah fiqa....... fiqa g tempatkan d bwh  research and development.....jd Research asisstant la katakan ....nsb baek dpt jgk practikal........

sem 4 la sem yg pling bz....antara sem2x yg b4 nie........ brmula dr awal sem,,fiqa pegang jwtan S/U lam koz fiqa...smua aktiviti bdk2x koz fiqa,,,fiqa yg handle....penat!!!!! tp best....... sem 4,,, fiqa p camping kat SG SEDIM,kulim,,, p tree top walk,,, camping kli nie first time fiqa maen flying fox and abselling..... best sgt2x....nsb baek fiqa x gayat.......

antara aktiviti laen yg fiqa join,,,family angkat.....wlaupun buat kat kangar je...tp,,syok....ayah n mak angkat fiqa sporting...... diaorg bwk kami ke gua kelam, g padang besar,,tunjuk ladang anggur(tp,anggur xde)..... n yang paling fiqa x dpt lupa kan ialah,,, kitaorg bdk2x part 4 kna handle dinner....sblm2x nie,,,fiqa da pernah handle dinner,,tp,,bersama senior....okla.... kali ini,,,, fiqa kna jd leader,,, penatkan bg arahan kat org.... klu iktkan da ramai da,,,lam 33 org,,, tp,,ade je mulut2x klsmate fiqa yg x puas ati,,,,, jeles ngan junior la... kta x aci la junior x pyh handle dinner..... klu kitaorg buat meeting,,, xleh dok lame,,,x smpt abis meeting lg,,,da tnya,,bnyk lg ke bnda nak cakap.... sabo je la kan..... nak buat leser sgt klsmate sendiri,,,kan x pasai2x brgaduh.... tp,,,nsib baek la diorg ikt ape yg fiqa ckp..... ade yg kta,,, bz la ,,,nak study..... diorg x prnh fikir kitaorg yg pegang jwtan majlis trtinggi lg bz...... hanyk sesetengah je kwn fiqa memahami kesibukkan kami....
mmg tahap kesabaran kna tggi la time 2...... klu x sabo,,da lame fiqa ungkit sal kerja2x fiqa...... knpem x trkata diorg.... kan x pasai2x fiqa suh diorg urus sendiri sal lawatan, camping n bakti siswa,,, baru diorg tau....tp,,fiqa x la sekejam 2,,,,,,, fiqa trima je ape yg diorg kta...... fiqa jlnkan tugas fiqa je....... N,,, ALHAMDULILLAH,,, sem 4 belalu dgn banyk pengalaman, pengajaran n fiqa dpt rase bgaimana perasaan menjadi seorg pemimpin......

sem 4 jgk,,, pling best time study week...... hampir 2 mggu kami brkampung kat lib.... smpaikan abg2x lib n kakak2x lib da knal kami..... fiqa study ngan 6 org kwn fiqa...antaranya,,Bo, Yamna, Kak Zai, Kak fatin, Muna, n Ita..... kitaorg dok kalt lib dr kul 8.30pg hinggala kul 6.30 ptg..... tiap2x ari mcm 2......heeeee.....

n skunk nie fiqa da ade kat rmh,,,,,, cti dlu 3 mggu b4 start practikal....... best dpt luahkan perasaan kat blog nie....... sem 4 la fiqa ade bnyk skandal...... konon2x heboh skandal fiqa ngan junior fiqa la..... heee...sbnrnya,,,fiqa kwn je ngan smua org,,,,diorg nmpk fiqa rapat,,,2 yg trhebohnya dr mulut2x diorg kta fiqa ade skandla... ish3x....mcm2x kan????
urm,,,,fiqa rase,,stakat ni la dlu fiqa mncoretkan isi hati.....
nnt fiqa continue lg........

syok maen air.........

org dok bg taklimat,,,kami dok posing.....

on da way nak p tree top walk.....

kami brlima brsama lec kesyangan.......

smbt besday my beloved lec....en zaidi....

atas tree top walk......

time dok buat persiapan utk dinner....

siapakan si jejaka itu??????


keluarga angkat fiqa....

ayah angkat bawa kami p gua kelam....

suasana kat rmh angkat kami....tenang je ngan sawah....

d waktu ptg,,,nak tggu bbq mlm nnt......

kami p mengail kat tali air yg brhampiran rmh......

time mula2x smpai kat kg utk bakti siswa....

ak d barisan hadapan.... mlm meeting kelab ngan bdk2x baru n bdk2x lame.....

Tuesday, May 3, 2011

luahan rasa...hukhuk..

Assalamualaikum sume..
sorie ea..lme btl xbukak blog kelas nie..lme xtnye khabar korg sume..huhu..korang sht? harap sume sihat Alhamdulillah,,kte kat cni biase je..mungkin da ade tekanan mental sket kot..ahak2..(ketawe smbil nanges)
emm korg sume msti nga exam week lg kn..(eh? ke kte sorg je? he) yg pasti, masyarakat upsi n ukm da abes..heheh..kn? bahagianye korg da dpt blek umah..huhu kte da dkt 3bln xblek..waa...


~berbalik semula kepada tajuk di atas~
kite tension!!!
**huuuu....**
okeh2..meh kte cter pe masalahnye..
cmni...seperti yg tercatat di study plan kos saya (eh,,saya..ahak3)..ktorg sepatutnye start attachment kat hospital selama 2 bln time cuti sem nie..dan owyeah..ktorg mmg xsabo nk g praktikal..(konon hebat)..s0o..undi punyer undi,,bincang dan bincang lagi (sejak awal sem)...kte dapat kat Hospital Sultan Ismail, Pandan,,kat area JB n dekat ngan umah kte..YEAY!! so cdgnye nk dok umah sndri la,,jimat sket n dpt jmpe adik2 tiap hari walaupn tension praktikal..dan berita ini kukhabarkan kepada ayahanda dan bonda tercinta..dan benar,,mereka sgt gumbira mendengarnye,,iyolah,,riso anak dara diorg nie dok jaoh,,he. n since 2 tiap kali kte kol pn diorg akan ulang soalan yg sme, "icah praktikal kat mne?", "owhh,,kire duduk umahla ea..bgus2..", "bile start?"..n sebagainye n soalan yg sme akan diulang tiap kali kte kol..umi kte la yg plg excited..hehe.
dan..pada suatu hari..(sehari selepas exam pharmacology bru2 nie)
"chah...hospital johor cancel.." 1 mesej keramat smpai kat phone kte..n bru kte tau yg ketua program kte dgn bahagianye membatalkan hospital tuh dgn alasan xde clinical instructor nk guide ktorg kat c2..fine..tp npe tkar mse da hujung sem?? npe xgtaw awl2?? huh...so ktorg dtukarkn ke HUKM (xde clinical instructor pon!)..ok xpe..so berhari2 kte n kwn2 4 org dok cri umah kat c2,,search kat net,,tepon sume,,try mohon kolej lah...abes hangus mse study tok exam..huhu..
tetibe mgu lepas..."aisyah..HUKM cancel.." nahh lecturer kte gtaw...otak yg nga serabut da jd haru biru..alasannye..HUKM xmo trime student praktikal..npe bru gtaw??? npe xcheck trus ngan phk HUKM time nk letak ktorg kat sne? fine..ktorg spatutnye dhantar ke H. Kuala Pilah tp lecturer tlg mohon ke H. Sultanah Aminah JB..kire mse yg abes ke HUKM 2 sia2 je..bole tahan lg..ktorg pn try la cri umah kat area JB..nk dok umah sndri xleh sbb jauh..search on9,,tnye2 sedara n mintak tlg parents,,sumelah..kire lega gak dpt dlm johor lg..leh blek umah hjg mgu,,he.
tetibe tadi..iye tadi ye rakan2..kte dpt msj..clinical instructor ktorg wat rombakan senarai nma hospital..HAHH??!! kte xpasal2 dtukar ke H.Selayang..apesal plak?? sedangkan ktorg da finalize da ari 2..so kte pn dr library berlari..iye xtipu,,kte berlari ye td ke pjbt nk tnye apesal jd g2..pas2 xpasal2 kte kne marah sebab die ckp ktorg xinform awal2 da tukar2 nama...WHAT??! padahal ktorg da bg senarai nama da kat Ketua Jabatan sal pertukaran 2..ni yg xpuas ati nih..tp sbb nk defend gak diri n clasmate2 yg jd mangsa nie..kte tahan ag..plg xleh balh,,saat CI 2 nga emo2,,KP kte masuk n wat xtau jek! selamber gle muke sdgkn sume nie punca dr die,,sikit pn die xtry nk ckp pape..at least explain sket ke supaya CI ktorg 2 xsalahkan ktorg..tp tak...mcm TEETTT!!! haa..kan dahh...chah da naik angin..hahha..apsal plak ktorg yg kne marah,,mcm ktorg plak yg memandai2 tukar,,manusia nie mmgla kan,,geram sungguh laa..naseb bek KP 2 merangkap lecturer orthopaedic kte gak (paper die bru abes smlm)..kalo x..haih..(sila gunakan imaginasi anda sendiri ye..),,huhu..
so..setelah bergaduh secara halus di situ..last2 kte n sorg lg ditukarkan ke H. Putrajaya..kwn2 yg len "disumbat" ke hospital len..kesian btl diorg..dlm mse skang nie cmnela diorg nk dptkn umah,...huhuhu..kte mujur leh tumpang umah clasmate kat sne..dah segan sbb susahkan org,,.huhu..meh kte summarize hospital2 yg kte da "lawat":


H. Sultan Ismail JB--->HUKM--->H. Kuala Pilah--->H. Sultanah Aminah JB--->H. Selayang--->H. Putrajaya..(hope nie yg final..huhu)...best sgt2 kan..(SANGAT!)

hmm...nie la luahan perasaan kte hari nie..bkn pe..dhla mgu exam..esok pn ade paper lg..diorg wat cmni..pastu ktorg plak yg kne marah,,spe xgeram? dhla KP pn wat selambe je..rse cam..,damn!! hahaha..ok2..kte tau xbek ckp cm2..tp geram..serius rse letih gile..ingt bile diorg tukar2 hospital tuh,,diorg je yg penat? diorg just wat surat ke hospital2 je,,amek confirmation,,ktorg ni hah nk kne cri tmpt tggl..bkn leh senang2 jmpe umah..spe je yg nk sewakan umah kat org 2bln je?? kalo dpt kolej xpe la..ni tak..bengang je rse kan..hahh..da naik blek suhu..hahah..iyelah kan..ktorg student je..kang melawan dpt pangkat derhaka plak...xpasal2 fail...fine..emm iye2 kte try sabo..nk kne stadi nie,,sok ade paper ag..hohh..

ok lah korg,,sori ye membebel byk kat cni..penat korg nk bce..huhu.. kte nk smbg stadi nie,..lme mse tbuang bile nanges n nk sejukkan hati blek..huhu.. gudluck exam ye sume..n slamat bercuti k..jge diri bebaik..doakan kte ea...rindu korg sume..assalamualaikum..

yg "relax"
~chah~

Friday, March 18, 2011

reunionn.!

hari sabtu lepas. kami berempat dah berjaya untuk reuniteeee!. hehe. walaupun xramai yg dpt turun but its okey, plan tu xboleh dibatalkan since cm bkannya selalu balik msia so nak xnk kena jugak jumpa dia. huhuh. malas nak banyak cakap. let's the pictures do the talking.:
kami bertiga di alamanda. 

hahha. aki dipaksa naik atas pokok durian oleh pak man.

heh. xingat la pokok apa ni. huu.

uhuh. mengunjungi rumah cm di putrajaya.
:)


kami berempat dah reunion. korang bila lagi mahu gather?
p/s : kita semua bila lagi? so, korg plan lah ehhh. and make sure bgtau. haa lagi 1, korang xnk peg majlis kahwin mardiah ke? kalau mahu, jomlah plan dr sekarang. :)


lots of love,
nissa. :)

Friday, February 25, 2011

hmmm =(

assalamualaikum sumer... cowie.. lmer xbukak blog nie.. bz ckit kebelakangan nie. n farah tensen cgt2.. xtaw dah.. rase cam lost sgt2 sem nie...
hmm....minor yang farah amek skang KH taw. n sem nie subjek yang farah amek sal Elektrik & elektronik ngan asas electromechanical enjin. elektrik ok ag ar... tp yang enjin nie la yg stress sgt2...huu.. lecturer yang ajar ktowg memang nk train mcm dia train dak2 engineer.. suh wat pojek pelik2. tiap2 minggu ad jew amali kna bt. duit xyah ckp lar.. mengalir lebih laju dri air paip kat umah tuu.. cam paip bocor dah..  subjek enjin, tapi bnyk guna kayu... harga kayu bukannyer cam harga coki2 tu.. korang bayangkan lah ada sekali tu, ktowg kna beli satu spring yg harga 10 hengget satu!!!! gler apew.... wit tu bley beli nasi berbungkus2 taw x...!! lagi satu....(excited nk citer nie..hehehe...)
ktowg diarahkan wat satiu projek individu. setiap org, kna anta proposal n dia akan tengok... bila dah luluskan..ok jalan..............kna lah buat projek 2... projek yg akan buat tu mestilah berkaitan dengan subtopic yg dia pnah ajar la.. farah ingat nk wat sal linkages. dah jumpa satu pojek.. tp.... xtaw la dpt bt ke tdak...
ermmm...kalo budak laki, maybe senang kot bg dowg.. tp yang dak pompuan ni jgk lah yg terkila-kial..


farah xder bnda nk ckp skang....tu je la... nk lepas tensen ckit kat blog nie...hehe.. sorie lah ek... xtaw nk sembur katne dah...
errmmmm....by the way, i always miss u korang.. hopefully, ad satu masa yang btol2 sumer leh dtg n jumpa.. byk bnda nk cakap, byk bnda nk citer n byk bnda nk thu...emm.. n korang jge diri baik2 taw..
emm...=(
miss u all....tke cre...

Friday, February 11, 2011

Reaching the bottom of the Earth, Opens my Eyes

HAI SEMUA ! ! ! ! ! 
*ikut nada iklan mayonis lady's choice kat tv*

Lama tak jumpa kan? kan? Hahaha mesti ar!!! DUH..

Tetiba teringat kat korang... sweet kan sweet kan kan kan XP

Ada orang yang ingat tak betapa rapatnya kita semua dulu?? 

KORANG : err....tak...
AKI: rapat ar jugak tuh...haishh
KORANG :  hahaha... *gelak tak ikhlas*

Which... kalau bagi lagi setahun mesti kita dah rapat giler2 kan!!

KORANG : err.....

Haha okay okay nak open story nih!!

Beberapa minggu lepas Aki experience something yang baru, which makes me 'abnormal' than usual. Benda kat sekitar Aki cam berubah sekejap, rasa terasing and sedih memanjang.

But but

Time Aki dalam keadaan macam tuh, ramai orang yang di sisi Aki yang rupanya menghargai kewujudan Aki. 

Ramai yang concern

Ramai yang memberi sokongan

Ramai yang mendengar

which which 

really makes me feel..

REAL?

haha

Macam wow! ! aku tak sangka ramai sayang aku *ceh ceh blushing*

my family supports me as well ! !

Aku rasa Allah bagi ujian macam ni kat aku untuk buka mata aku

Siapa sebenarnya yang betul2 kisah and sayangkan aku dalam keadaan aku susah..

Apa-apa pun perasaan aku sekarang, memang tak kan kekal! 

tapi..

Sementara pun berbaloi

:) 

I feel blessed

to know you guys is also a bless from Allah

hey

Jodoh pertemuan di tangan Allah

and korang semua dah tinggalkan kesan tapak kaki korang yang busuk kat hati aku

so kena bertanggungjawab la!! haha

bila wat reunion aku nak tinggalkan kesan tapak kaki aku yang wangi habis ni pulak kat korang *pijak-pijak korang nanti hehehe*

Hahaha post yang biasa daripada aku nih sebab weeee exam dah habis!

Jangan lupa meng-update whatever it is! XD

Aki

Wednesday, January 12, 2011

assalamualaikum....

hai rsenye lme tul azi da x bkak blog ni..
sori yer sume.azi mls nk on9..
ni pn on9 pkai wirelss kt fac.
xde ape yg menarik pn nk cter just bz ckit je skrg ni.mklumlh sem bru bkak.
sem ni azi kne blaja statistic..adui agk mmeningkn.da la azi x mint sgt psl kira2 ni.


yg pling cedih mybe cti rye cina ni azi x blk kg coz ade field trip g n.9,melaka n johor.hu3
ingt nk g trip mmg best tp tkilan gk coz x dpt blk kg..
so, kne la tggu  bln 5 nnt bru leh jmpe family.
2 pn jp je coz kne wt praktikl lg..
mula2 ingt nk apply wt prktikal kt felda neram 3,bndr bru cheneh(area umah fizan)..
tp x dpt lak..so azi just wt prktkl kt area kelntn.
2 pn x tau lg dpt ke x..
klu x dpt die bg je kt mane2
 mybe kt muazam shah @ gambang...
da la sorg2 cuak gk ase.

k la yer nk wt report lak ni..
hope korg chat sokmo n blaja leklok tau..

adios n sayonara 

Monday, January 10, 2011

my 21st. :)

arigatoo. ucapan terima kasih yg x terhingga buat sahabat2 ku yg sudah meng'wish' nissa di fb, msg, call, video n ape2 pun jua lah. tq chah, tin, kak tiqa, akiii,kak sakina, paan, fizann, sue, mie n ramai lagi lahh. muahhh.! tq guyss sbb ingat n sudi mendoakn yg terbaik buat nissa. sempena umur ku yg ke21 ini, nissa doakan kita semua berjaya dlm ape2 jua bidang yg kita ceburi ni. :)

tq chah, dalila n fizan for this chocolatess. xsanggup nk mkn. sayangg.
anyway, semalam 10/01/11, aisyah, dalila, fatin, kak sakinah, n nissa  telah berjumpa kat uitm s.alam. tp ,, memandangkan masa xcukup dan sgt terhad, kami telah spend masa dlm sejam lebih je. uhuh. tq korang sudi beli kek utk nisa. serius sgt kenyang. plus, rindu giler kat korangg. nk menangis pulak rasa tau korg sanggup turun s.alam lewat2 mlm semata2 nk gather. uhuh. oh fizan xde, sbb die balik kuantan die ada appointment dgn doktor, jd mlm smlm cuma girlss shj yg ada. no guys okey. :)

ini sebahagian dr koleksi gmbr2 yg ada:
bila nk potong kek niiii??

diorg yg over excited ahhaha. main2 je. :D

nissa and fatin~
ohohohoho~~~

fatin yg ambil gmbr ni. hhuu. 
hehhe. sesi memotong kek. tq korang. :))


cukuplah kott. lama giler nk upload gmbr ni. broadband xlaju. :( ni pun nisa buat atas desakan mereka. cehh. haha. tq korang. tq aki, sanggup nyanyi utk ak. teringat waktu suprise korg buat dulu. uhuh. isk.ish.rinduuu.



love u guys,
nissa


p/s: kami sdg merancang utk kita semua reunite. xsabar! :) soorrry fatinnn. :(

Saturday, January 8, 2011

start with new sem...hooyeah!!! ;-) ~~2011~~

salam...
sori ar korg coz da lme xpost ape lam blog ni....
hehehe....
k la,msti sume da start msk sem baru kn???
start new sem with new dream...
arap2 sem ni akn berakhir dgn gemilangnye cm sem lps...
insyalh :)
sem baru bt ak pening kpala je plus stress,pack gler jdual sem ni....
arghhhh tdkkkkkk.....
tiap2 ari ad klas dr pgi smpai ptg....
aiyoooo.....
dh la ad 3 lab plus 1 ladang....
uwaaaa...xmau g ladang lembu + kambing....
tp satu je yg hepi sem ni leh g trip....
hooorayyyy...suke3....
sape2 yg terasa duk kt upm 2 nantikan kedatangan sue ek d sne....
huhu....
xsabar2...

cti sem ni akn brmula la praktikalku d sebuah ladang yg ku rindui...
cewah...hahaha
rndu gler nk tnam2 pokok cm sem 1 n sem 2...
akhirnyer terubat juge rnduku nk brjasa pd tnah nt....
ak n kwn2 akn wt praktikal kt merchang,ganu....
sape2 yg duk ganu 2 msti knal punyer merchang 2 kt ner...
huhu...
xsbr plk nk tnggu wktu praktikal nt,leh tnam mcm2 kt c2...
weeee.....
tp kn skrg ngh pkir gak cm mne ak nk hdup kt sne nt,dh la tmpat penginapan pun xdak apatah lg elaun....
kn best kalo dpt elaun...
ish,ape da elaun lak yg ak pkir,ptutnye ilmu yg prlu di cari kt c2....
dh la transport nk g sne pun xdak jjgk...
ssh2...
ni nk kna cri keluarga angkat  kt ganu,leh mntak tlg die hntrkan...
hi3....

k la xtaw sudah mau conteng pe kt cni...
t ad mse n story lg sue conteng2 lg ek kt cni...
huhu....
rndu + syg korg sume..... =)

p/s : ble mau wt reunion?? rndu nk jmpa korg sume....


~~HAPPY NEW YEAR KWN2~~

Sunday, December 19, 2010

AND SEM 2 STARTS!

tengah naik menara taming sari kat melaka

okay, Aki dah lama tak update kan? Haha sori ar baru2 ni memang rasa malas nak menaip tak macam Aki yang lama memang rajin ar. Hahaha

citer baru? citer baru? Aki cuti sem pergi Melaka cuti2 sakan dengan famili and ada jumpa Nissa dekat Times Square. Hohoho Nissa' memang tak tinggi2 maintain pendek macam dulu. Hahahaha

Aku and Nissa' pendek. 

oh and dah dapat result, Alhamdulillah hanya satu jer tak lulus. Hehe lepas ni kena tambah usaha nak bagi semua lulus dan insyaAllah cemerlang ah!

Aki dah rasa malas nak join projek kolej yang buat Aki merana sepanjang sem1 dulu. Cukup2lahdan AKi join satu je projek. Argh tension je la projek tuh. Kalo Aki tak dapat stay kolej lagik tahun depan pun dah tak kesah.

Sem2 tambah lagi satu subjek, community dentistry. Moga dapat follow sume subjek and azam baru taknak tido dah dalam lecture. nak jadi insomnia so moga2 dapat ar insomnia tu sepanjang lecture berjalan.

Okay wish korang sume goodluck and all the best, Aki baru tengok balik video kelas. Hahaha so logically and biasalah, R.I.N.D.U. ngeh3 malu2 :3

AKI

Friday, December 10, 2010

hi..

slm..hi..kenal x lg?sori coz lame menyepi...nie la rupa mudh ms pkai uniform...huhu...ms nie kat class..spatotnya hp xleh bwk..tp mudh curi2 bwk..besela...skali skala langgar peraturan...hehe..kalu ade spotcek mmg kena la..tp wk xtau jela...ms nie kitorg tngh tunggu lecture msuk...sempat ag brgmbr...huhu..
nie ms nk g siap2 farewell kak senior sem6...kitorg brsiap2 g hotel ape ntah..xkish la hotel pape pun..asal dpt mkn sudh...dhla kena byr rm30 sorg...mkn xlah knyg ngt..huhu...em..bestla dgr citer korg..mesti best kan korg duk kat sane..arap2 korg brjaya ye...mudh ade 3sem ag..pas2 inyAllah keje la..xtaula cmner..rase mcm dh keje je..sbb kalu duk kat wad tue smua keje staff nurse rase dh wk...cuma xpass report je...hehe..oklah..dh nk magrib nie..mudh chow dlu,k..ape2 msg r mudh ikot fb...just taip nama mahmudah..mesti kuar punya...hehe...k,slm...

Sunday, November 7, 2010

::: gmbr trbaru fiqa::::

ello korg..........
nie gmbr trbaru fiqa.......
nie time program BAKTI SISWA koz fiqa......
fiqa yg anjurkan program nie......
ngan fiqa 2,,adik2x kat rmh knak2x arau.....

 fasi2x + ngan adik2x.......

 nie time fasi2x perkenalkan diri........

 practise dlu b4 ajr adik2x maen......
tp,,fasi lak yg trlalu xcited maen.......

n......nie gmbr latest dinner fiqa......
nie antara exco2x yg trlibat lam dinner......
first time handle dinner,,kalut jgk.....
tp,,,puas ati sbb dinner pling meriah........

urm........
nie dlu gmbr trbaru dr fiqa.......
nnt fiqa mskkan lg.......








Wednesday, November 3, 2010

:::::: rindu gler nie kat korg sume:::::::

salam........
pe kaba korg sume.......
nie fiqa bkak kejap je kat library......
org laen gna pc nie wak cari buku,,,tp,,fiqa gna utk bkak blog.......
best baca crite korg~~~~
bnyk nak crite...
tp,,,laen kali la ea....
ado org nak gna pc....
tataaaa,.....
~~~RINDU KORG SUMER~~~~

dr...fiqa cyg~~~~

Tuesday, November 2, 2010

i-City

Assalamu'alaikum semua. :)

Dua hari lepas, fatin dengan rakan yg sama course pergi ke i-City. Saja nak jalan-jalan. Padahal exam tak habis lagi. Adehhh. Boleh plak jalan-jalan. Huhu. Sebenarnya hari tu kitorang baru habis paper Biometri ( biologi + matematik ). Then, ada gap dalam 10 hari before paper yang seterusnya. Enjoy! So. jalan-jalan la kejap. (^_^)/

Romate fatin cakap bayaran untuk masuk parking kereta RM10, sebab dulu dia dah pernah pergi. Tapi masa kitorang pergi malam tu, kena RM5. Mungkin sebab malam biasa kot. Bukan malam minggu. Ianya hanyalah sebuah taman, kalau korang memang berada di Shah Alam & nak pergi ok rasanya. Tapi kalau datang dari jauh semata-mata nak pergi. Hurm. Macam tak berapa berbaloi la. Huhu. Bukan tak nak bagi korang pergi. Cuma nak bagitau realiti di sana. Chewah~









Sekian. Jaga diri, jaga iman & jaga hati.  =))

Salam sayang buat semua... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
.

Sunday, October 31, 2010

kenangan besday~~

assalamualaikum, sumer.. erm, dah xder owg len kot yg nk post kat blog nie..asyek2 farah jew..hikhikhik.. farah taw sumer bz prepare nk exam...(mentang2 kla kiter lmbt ag..hehe..)


erm, nie xtaw nk ckp melalut apew2 pg2 nie..huu.. tp ,rasenyer nk share sal besday farah mggu lpas. farah dikenakan oleh kwn2 mlm selom b'day.. the most bad day bg farah!..


22oct 2010... (5-7 ptg..)


ptg tu farah ad final performance dance kat studio d bgunn fakulti seni muzik.. (sal video tarian kat fb aritu..ngee..hehe..)
2 kira asgmnt bg subjek tu.. otw nk balik, nk g la beli mknn.. almklumlah..xmkn seharian.. sbb nk menari pnyer pasal kan.. smpat rembt roti jew..(kesiankan..hehe..poyo jew bab nk jge perut..tkut menari xlarat..hahaha..) hah, sambung balik...
nk g kuarkan purse lam beg.. alih2 tgok xder.. cri pnyer cari..xder gak.. time tu dah stat cuak dah.. xleh duk diam dah.. abes owg farah tyer.. farah g la cri balik, smpai ke surau sbb selom g klas ptg tu semayg asar kat tempat tuu.. Tuhan je la thu perasaan farah.. kwn farah A, (nama dirahsiakan,bb dialah yg tukang dalang di sebalik nie..kurg asam pnyer kwn..hehe...) ckp, sabar la..maybe tertinggal kat bilik.. farah dah stat confuse.. ak bwk ke x ea?? nk sedap kan ati..ckp la maybe  tertinggal lam drawer.. kott....huu...T_T


otw nk balik kolej nie, pkir jew, mner la aku letak purse tuu..x sedap duduk dah atas bas tu..  yer la..mcm2 ad kan lam tuu.. ic, kad bank ag...perut lapar td, otomatik xder selera nk mam..yer la xder duet kan.. lam purse, time tu ad 5 hengget jew.. tu pon da lesap skali ngan purse..  dah smpai kat kolej..jumpa la kwn farah, si B(ni sorg ag, muka xbersalah..pdahal dia pun join knakan farah..hehe..) otw nk nek bilik..ngadu kat dia, ckp purse farah ilang...huu.. time nie, mata dah stat merah2 dah.. jge2 nk kuar air mata.. seb bek dapat thn jew..huu..


naik bilik nie, berharap ngat purse tu ad lam drawer... buka pintu bilik n selom buka drawer tuu...bukan men ag berdoa..mintak2 lah ader... and farah pun tarik drawer tuu...............................................................tgok2 XDER!!!!!!phm kn?? xder!!!! waaaa.... apa peraaan korg tgok bnda yg kita harap, xder kat tempat tuu...??? time tu jgk farah nanges sekuat ati, n sampai terduduk n tersandar kat tpi katil.. ,kalo org tgok keadaan farah time tu mcm bru dgar owg lpas meninggal..  air mata xyah ckp ar... lagi laju kot dri air terjun...(sempat ag wat lawak..hehe...) sumer tempat farah selongkar, lam almari.. bju xyah ckp  ar..abes farah sepahkan..bilik dah mcm pas ribut taufan..


ta seyes farah ckp, farah penat sgt2 time tuu.. tgn2 dah terketar2 dah... capai nset atas katil, nk call kwn farah yg si A td, tman g balik kat bgunan fakulti seni muzik..nk cri ag.. tp nset dia off lak.. dia ngah gna no.maxis dia.. farah ad no celcom dia jew.. huu.. xtw nk watpe dah nie..memang nanges truk gler lah.. farah rase tu first time farah nanges cm owg xbtol..


then, xtaw nk watpe farah call lah kwn yg duk satu aras ngan farah suh teman g sner balik..  nama dirahsiakan lg, Si C(yang ni pon.. satu kpala ngn A n B..muka xbersalah..padahal join knakan farah gak..adoi~~) pas maghrib tu, farah g lah balik kat studio tuu.. cari pnyer cari..xjumpa jgk.. nk nanges dah xder air mata nk kuar..memang pedih mata time.. balik bilik ngan harapan yg hancur!!!


malam tu lam kul 10, kwn2 farah si A,B,C ajak kuar mkn..farah trun jew la.. ingt nk mkn la jgk, mner xnyer..lembek mcm apew dah..xmkn sjak pg ag kot... tp tu lah..xder duet.. duet 5 hengget tu jew yg ad..seb bek ad sengget lam drawer.. kebas yg tu jew la.. lam ati ckp, minum air ok jew kot.. 
slom g trun mkn tu, mak farah ad call..sjew2 borak.. time tu farah xbg taw pun purse ilang.. takut sgt2 nk gtaw.. farah ckp lam ati, biarlah farah cri mlm nie, kalo xjumpak gak, esok bru ckp kat mak..huu.. masa ckp ngan mak tuu dah nanges teresak2 dah, mak pelik np nanges kan.. farah ckp la.. tensen mak ngan asgmnt yang bnyak,, xabes2 ag.. tp memang pon..farah stress gler mggu tu, ngan asgmnt yg bertalu-talu datang..huu...


~klimaks~
 hah...time trun g mkn nie la bermulalah citer nyer... bdak2 nie ajak g mam kdai depan kolej tuu.. hmm..dowg memang dah lpaar gler kot..tgok menu trus order.. farah tgok menu lak, ngan xder perasaan... memang xder slera walaupun ngah lapar... time tunggu order sampai, ttbe datang la geng2 bdk laki satu kos ngan farah ngan motow.. bising gler.. phm2 lah kalo bdk laki bwk motow kan..motow lak RXZ.... parking depan ktowg pnyer meja.. masa tu ktowg duk kat luar kedai..best ckit...menikmati keindahan malam n angin sepoi2 bhs..hahaha... (xleh blah ayat)..


farah dah raser pelik dah, asal bdk2 nie dtg.. x diajak pon mkn sekali.. time tu lah kwn laki farah si Z(pelakon pembntu terbaik..hihihi...) kuarkan kek dri n siapkan nyalakan lilin ag depan farah.. farah xtaw nk ckp apew.. senyum jew.. ilang jap stress pkirkn purse.. sweet sgt bdk2 nie... g crikan kek ag... farah ckp la,asal susah2 nk sambut nie.. xpyh la...dowg ckp, ala xpelah..sekali sekala jew...
 time ramai2 nyanyikan lagu besday tu..farah tgok jew kat kek tuuu.... smbil tu lam ati, mner lah purse aku???(sempat ag tu pkir..wakakaka...)


maser ngah nyanyi tu jgk la...si X ltak PURSE tu depan farah...!!! (ni lah mastermind nye..!!!dalang disebalik semua drama nie...! ni lah directornyer!!! ni lah pelakon lelaki terbaik mlm tuuu!!!!)huu...
 farah speechless tgok purse dpan mata..trus muka tertunduk kat meja n nanges.... farah ckp "jaat korang!!!! sampai ati..bt cmnie...huu... " xkesah dah time tu air mata bercucuran ag..
kwn2 bek farah yg si A,B,C tu ckp si X la suruh... dowg ikot jew..huu.. kalo xder owg time tuu..mmg knalah si X tuu... jaat btol!! penat nanges taw..huu..


so,ktowg pun mam lah kek tuu..lapar nk mam nasi td, knyag mkn kek lak...hehe..
memang kenangan yang pling pahit la farah pnah kena... first time owg bt cmtu kat farah.. mlm besday lak..


hehe..kek yg bdk2 nie beli..sedap gak!!








woo!!! lmer gler bercerita..dah tgah ari rupenyer..hehe...
ni sjew2 borink kan.. so wat story telling lak...
(dah2 la farah oii..g study!! hehe...
k, kat korang yg ngah study tuu, bnyk kan sabar eh.. cayok2!!! buat yg terbek exam nie...


salam sayang n rindu dri farah...^_^







adoyai..sedih laa...

hwarrrghhh!!!!
fuh...xtau nk ckp pe..makin musim exam mkin byk mende yg melayang2 kat otak nie..
huh!! camne nk fokus??!
s00o...
kte pn bkak la blog nie..
dgn harapan tok menghiburkan hati nie..
dan..
MMG BENAR!!
trus kte gelak xberhenti..
mmg best gle bce post2 korang..
AKIE, FARAH, MARDIAH, KAK AZIRA..
dan sume yg da post..
anda sume mmg terbaik ah..
mcm2 cerite,,ngan gambo lg..alahai...kangen bangat sama kalian semua...
huhuhuhu...
bile kte nk jumpe ramai2 ek..
rindu sgt kat korang..
for the third time..ulangan..
RINDU SGT2 KAT KORANG LA WEHH..
hohoh..
emm..
nk wish lg skali..
kepada sesiape yg nga final..or kepada sesiapa yang finalnye bakal menjelang,,
gudluck sahabat2 sekalian...
gambatte kudasai!!
do your best okeh..=)

last but not least,..
(pakai lipstik jap)
MMUUUAAAHHHH!!!!
sayang korang..
hehe..
salam..

~chah~

Friday, October 29, 2010

Good Luck & All The Best

Assalamu'alaikum semua.

Menghampiri musim exam ni, mesti ramai yang tension kan? Ke fatin sorang? Hoho. Actually fatin tak tension pun, relax je. Tapi blur! Blurring in progress. Adeh. (-_-")/ 

Jadi kepada mereka-mereka yang dah mula exam. Selamat meneruskan perjuangan. Chaiyoook!!! Gambatte!!! Allahuakbar!!! =D  Dan yang bakal menghadapinya nanti. Goodluck & all the best korang! Semoga kejayaan menjadi milik kita semua. Kejayaan dunia & akhirat. InsyaAllah. :)

ok. nie meja study fatin dalam bilik. bersepahkan? hoho. tengokla timbunan buku international tu. bertimbun je. dibukaknya cuma kadang2. nota pun tak habis2 baca. haih~  ='(

Ok la. Esok fatin ada paper pengekspressan gen. Hoh! Subjek ni betul-betul seperti ingin membunuhku. Wuuu. Tolong. (juz kiding~) Sempat lagi merapu jap kat blog nie. Huhu. Ada lagi 4 paper menanti. :)

Lastly.

“ Sungguh menakjubkan urusan orang mukmin, sesungguhnya seluruh urusannnya baik baginya. Hal itu tidak akan dimiliki oleh seseorang, kecuali bagi seorang mukmin. Bila dia memperoleh kegembiraan, dia bersyukur dan itu adalah kebaikan baginya. Namun bila dia tertimpa penderitaan, dia sabar dan itu juga kebaikan baginya”
(HR. Muslim)

Ada kena mengena dengan exam tak? Takde? Tak kisahlah. Lalala~ (^_^)/

Salam perjuangan semua yang fatin sayang. Semoga urusan kita dipermudahkan oleh ALLAH. insyaAllah. =)